Kegels       

Start Omhoog Fire Torches

 

 

Clubs of kegels

Voor met vuur aan de slag te gaan eerst leren met 3 kegels te jongleren, ook al geen makkelijke opgave. In de winkel een trio hardplastic clubs gekocht, bij de eerste pogingen veel blauwe plekken op vingers en handen, geknapte nagels en aanvankelijk zonder veel succes. Na een week of 4 gaat het al heel aardig en na 3 maanden lukt het de kegels 5 minuten aan één in de lucht te houden.

                         

Zelf aan de slag met kegels (clubs) en vuurkegels (Fire Torches)

Er is "the Green Club Project" een website met uitgebreide beschrijving hoe zelf goedkoop je eigen jongleer kegels te maken. Met tekst uitgelegd en plaatjes ter verduidelijking, een kind kan de was doen.

Dan de beschrijving hoe zelf vuurkegels te maken, vertaald vanuit het engels; voorlopig ben ik nog in de "maakfase" later hierover meer.

En dan nog een link naar een aardige gratis jongleer screensaver.

En een hele grote dbase met veel gegevens, internet juggling database

Hier wat resultaten van het freubel werk:

     

'k Ben als volgt te werk gegaan: 3 petflessen, een bezemsteel erin, 45 - 50 cm lang, op de top een schroef er door. Bij de gekleurde zit er ook nog een 1/2 tennisbal op, geeft extra bescherming met het vallen en stoten. De flessen ingepakt met gekleurd papier en omwikkeld met doorzichtig tape. Ook aan de uiteinden een verdikking gemaakt, anders "valt" de kegel niet mooi. Later zal ik een uitvoeriger beschrijving geven van de bouw. Het doel is namelijk zelf 3 kegels te maken waar ook vuur bij in kan.

     

Tot slot nog wat kegel jongleer plaatjes. Na 4 weken oefenen met kegels is mijn record inmiddels 250 catches, maar echt soepel gaat het nog niet vind ik.